Kompletna ponuda podova za zdravstvene ustanove

Zdravlje pacijenata, njihova bezbednost i udobnost tokom boravka osnovni su zahtevi kada su u pitanju podovi u prostorijama zdravstvenih ustanova.

Izgled prostorija zdravstvenih ustanova je često odraz posvećenosti pacijentima i njihovom brzom ozdravljenju. Zdravstvene ustanove postavljaju najviše standarde kvaliteta kada je u pitanju uređenje prostorija u kojima borave pacijenti, a sve sa ciljem stvaranja okruženja u kojem će se pacijenti osećati prijatno i koje će doprineti njihovom oporavku. Sigurnost, bezbednost, higijena, udobnost, estetika, zvučna izolacija, otpornost na habanje i lakoća održavanja su zahtevi zdravstvenih prostorija na koje najbolje mogu odgovoriti vinil podne obloge.

Zašto vinil podovi?

Ulazi i hodnici su, zbog pojačane frekventnosti, najviše izloženi habanju. Za ove prostorije preporučuju se vinil podovi koji su laki za održavanje, otporni na habanje, u bojama koje umirujuće i pozitivo utiču na posetioce i pacijente i dizajna koji odražava imidž ustanove.

Preporuka...

Stepeništa - zahtevaju podove koji obezbeđuju visok nivo bezbednosti zbog čega se i preporučuju neklizajući vinil podovi koji umanjuju buku, lako se održavaju i otporni su na ogrebotine.

Preporuka...

Ordinacije - za obezbeđenje profesionalnog i zdravog okruženja najčešće se koriste vinil podovi koji su dugotrajni, bez statičkog naelektrisanja, otporni na hemikalije i mrlje.

Preporuka...

Operacione sale - zbog visokih zahteva u pogledu higijene i ozbiljnosti poslova koji se u njima obavljaju, za operacione sale preporučuju se vinil podovi koji su dugotrajni, bez statičkog naelektrisanja i otporni na hemikalije i mrlje.

Preporuka...

Pored podnih obloga, adekvatne zidne obloge takođe predstavljaju sastavni element pri uređenje operacionih sala.

Bolesničke sobe - zahtevaju vinil podove koji olakšavaju kretanje bolničkih ležajeva i umirujućih boja, koji su laki za održavanje, otporni na habanje i umanjuju buku. Za potrebe bolesničkih soba koriste se vinil podovi koji ispunjavaju zahteve u pogledu sigurnosti i higijene.

Preporuka...

Laboratorije i IT prostorije - moraju ispunjavati visoke standarde laboratorijske prakse u pogledu temperature, vlažnosti, ventilacije, osvetljenja, zbog čega se za opremanje ovih prostorija najčešće koriste vinil podovi koji su vodootporni, higijenski, bez statičkog naelektrisanja i laki za održavanje.

Preporuka...

Širok izbor vinil podnih obloga iz naše ponude omogućava ispunjenje zahteva i ostalih prostorija u zdravstvenim ustanovama kao što su kuhinje, pomoćne prostorije i mokri čvorovi.